perjantai 27. marraskuuta 2015

Tukkiviljely sisätiloissa - tulokset

Lakkakääpä fruittaa pölkyissä ja lasipurkissa. Avasin lasipurkin kannen kun huomasin että varsi oli jo kasvanut kanteen kiinni. 

Ymppäsin viime joulukuussa koivun pölkkyjä Reishillä Ne oli saunan lauteiden alla ämpärissä joka oli täynnä hiekkaa. Rihmasto kasvoi koko talven sisällä. Voit katsoa kuvat täältä. Kesäkuun alussa alkoi sieniä muodostuun jolloin nostin ne kuusen alle pihalle. 

Hämmästykseksi kolmessa pölkyssä kasvoi joku muu sieni kuin lakkakääpä. Kyseessä on todennäköisesti pinovyökääpä. Pölkyt oli tuoreita joten ihmettelen mistä rihmasto oli sinne päässyt. Kuitenkin pinovyökääpä voitti taistelun lakkakääpää vastaan ja alkoi muodostaa itiöemää. 

Muissa pölkyissä kasvaa Reishi. Laitoin ne minikasvihuoneeseen. Aluksi mulla oli akvaariopumppu ulkona ikkunalaudalla joka pumppas raitista ilmaa kasvihuoneeseen. Luovuin kuitenkin pumpusta kun ikkunan piti olla raollaan ja talvi oli tulossa. Sprayaan kerran päivässä kasvihuoneen sisäseinät jotta kosteus pysyy hyvänä kasvaville lakkakääville.


Lakkakääpä muodostuu

Jää nähtäväksi saako kääpä tarpeeksi raitista ilmaa ilman mitään ilmanvaihtoa. Tähän mennessä näyttää todella hyvältä. 


PinovyökääpäEi kommentteja:

Lähetä kommentti