keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Pakuripuutapit myynnissä!

Nordic Fungin uutuutena on pakurikääpä puutapit! Meillä on todella nopeakasvuinen kanta, josta valmistamme puutappeja Tyrnävän sienilaboratoriossa.

Lakkakääpätappien ymppäystä vuonna 2013 nesteviljelmästä. 


Huonolaatuiset koivikot tuottamaan lääkesientä! Kohteet jossa koivun runkomuoto ja kasvupaikka on huonosti metsäteollisuudelle soveltuvaa ovat loistavia kohteita pakurin viljelylle.Tällaisilla metsäkuvioilla tapahtuva pakurinviljelytoiminta ei aiheuta haittaa metsäteollisuuden koivukuidun saannolle.

Polttopuukauppaan ja tukkipuiden myyntiin verrattuna pakuri tuotaa enemmän euroja. Koivu kasvaa 70 vuotta tukkipuun mittoihin nykyisen markkinahinnan puun arvo on 20-50€. Pakurin maksimaalinen tuotto parhaassa mahdollisessa tapauksessa 8kg per puu. Luonnonvarakeskuksen tutkijoiden arvion mukaan yhdestä puusta voi saada noin 5-8kg pakuria. Pakurin kysyntä idässä ei vastaa tarjontaa ja nykyinen kilohinta pyörii 33-55€ välillä.

Pakuria on odoteltavissa 6-8 vuoden päästä ymppäyksestä. Samasta puusta voi saada satoa toisenkin kerran.

Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan 75,5% puista joita ympättiin on jo ensimmäisen kasvukauden jälkeen havaintoja pakurikääpärihmaston leviämisestä. Suositeltu määrä on 5 tappia per puu joten melkeen 4/5 onnistuu.

Olemme omin silmin havainneet ymppäyksen onnistuneen. Sieni on kasvanut puun sisään, mutta pakurikasvainta emme ole vielä havainneet, sitä joutuu odottamaan pidemmän aikaa. - http://mttelo.mtt.fi/pakuri


Osta puutapit Nordic Fungin verkkokaupasta. Isompien erien toimituksista ja hinnoista voidaan neuvotella. Ouluun ja Rovaniemelle kuljetus ilmaiseksi. Meiltä löytyy myös suomalainen koivuvinokas pleurotus pulmonarius ja oululainen silkkivyökääpä trametes versicolor.  Koivuvinokkaalla on hyvin samanlaisia ominaisuuksia kuin Osterivinokkaalla. 

Nordic Fungi neuvoo yksityiskohtaisesti miten pakuri ympätään (istuteaan) koivuun. Myymme myös tappeja huomattavasti halvemmalla kuin kilpailijamme ja annamme niille takuun. Voimme myös suorittaa istutuksen puolestanne.

Nordic Fungi aukaisee uudet kotisivut lähiaikoina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti